Murnturb

Feeds

Terkini di Nuffnang

13 March 2011

Bila Suami hendak “Out-Station”

kerja jangan tak kerja

Ada isteri yang dengar dari mulut suami kata “minggu depan abang out-station ke Sabah 5 hari” antara riaksi isteri ialah

1) “ Habis urusan bil lektrik, bil astro, temujanji rawatan doctor, ambil kad laporan anak siapa nak uruskan”

2) “ Lamanya, tak dapatlah nak shopping, abang tinggalkan duit sikit nanti boleh pergi shopping dengan Kak Pah.”

3) Out-station dengan siapa, perempuan ada tak, buat apa, dll….

4) “Abang nak berlepas nanti call ayang, dah mendarat nanti call ayang, sampai ke hotel nanti call ayang dengan siapa satu bilik, nak pergi meeting call ayang, dah habis meeting call ayang, bla bla bla…”

5) “Abang jangan lupa belikan itu, ini, begitu, begini, situ, sini, macam itu, macam ini, kat Sabah murah-murah orang cakap.”

Istari sepatutnya siapkan keperluan pakaian suami selama waktu dia bekerja di luar. Ini termasuklah tuala mandi, berus gigi, ubat gigi, pencukur, minyak wangi, celak, cermin kecil, sikat rambut, kain pelikat,seluar panjang, baju kemeja, t-shirt, kopiah, serban. Dan yang paling penting jangan lupa doakan keselamatan suami selama keluar out-station, barulah mendapat keredhaan dari suami, mendapat keredhaan suami bermakna mendapat keredhaan Allah.

 Semoga wanita-wanita yang begelar isteri mendapat keredhaan daripada suami dan seterusnya keredhaan  Allah, amiin.






Nama Islam Dan Maksud Nama

Anda Juga Berminat

1 comment:

Anonymous said...

suami sy slalu outstation..xde pon la sy mcm no 1-5 tu..alhamdulillah..insyaallah sy stiasa sdiakn kperluan suami tsyg & stiasa doakn dia..cma nye tgh berbdn dua ank 1st nie kdg2 trsa jgk bila suami nk prg outstation..tp kna la tabah suami cari rezeki utk keluarga nye jgk.. :)

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP