Murnturb

Feeds

Terkini di Nuffnang

23 April 2010

Doa untuk anak...

Sebelum ini saya ada tulis tentang doa-doa untuk anak, dan entri kali ini saya nak kongsikan dua (tiga) doa kepada blogger yang begelar ibu bapa... Ilmu Allah kita kongsi bersama Insyah Allah kita semua mendapat manfaat ( pahala) daripadaNya.

1) Doa diberi zuriat menyejukan mata memandang (Al--Fulqan:74)

74. Dan orang-orang yang berkata; "ya Tuhan kami, anugrahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam orang-orang yang bertakwa."


2) Doa anak lembut hati (al-Anbiya' : 69 / Al-Hasyr : 22-24)

69. Kami berfirman: "Hai api menjadi dinginlah, dan menjadi keselamatanlah bagi Ibrahim,"

22. Dialah Allah yang tiada Tuhan selain Dia, yang mengetahui yang ghaib dan yang nyata, Dialah yang maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
23. Dialah Allah yang tiada tuhan selain Dia, raja yang Maha Suci,  maha Sejahtera, yang Mengurniakan Keamanan, yang Maha Memelihara, yang Maha Perkasa, yang Memiliki segala Keagungan, Maha Suci Allah dari apa yang mereka persekutukan.
24. Dialah Allah yang Menciptakan, yang Mengadakan, yang Membetuk Rupa, yang mempunyai asmaaul Husna, bertasbih kepadaNya apa yang di langit dan di bumi, dan dialah yang Maha Perkasa lagi maha Bijaksana.


Petua menarik untuk anda:
Aqiqah untuk anak
Etika terhadap anak-anak

No comments:

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP